پرتال جامع مهندسی
0

مصاحبه با رتبه برتر دکتری مهندسی خودرو

تصویر پیدا نشد !

صحبت های صادق یارمحمدی دلنشین است. دانشجوی ورودی ۱۳۹۲ دکتری دانشگاه علم و صنعت تجربیات زیبایش را در طبق اخلاص گذاشته بود و به همه داوطلبان آزمون سال جاری تقدیم کرد. توصیه اکید داریم که همه داوطلبان این مصاحبه را بخوانند. شک نکنید که ارزش وقتی که می گذارید را دارد.

ایشان ورودی سال ۸۴ مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی مالک اشتر و ورودی ۱۳۸۹ کارشناسی ارشد مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت ایران است.

پی اچ دی تست : با سلام، لطفا بفرمایید از چه زمانی مطالعه برای آزمون دکتری را آغاز کردید ؟

–          درس خواندن من از آبان ماه شروع شرد. از آن­جایی که یکی از شرایط استفاده از سهمیه استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تا سال ۹۱  داشتن مدرک زبان بود، از حدود آبان تا آذر ماه زمانم را به زبان اختصاص دادم. البته روی مقاله هایم هم کار می کردم. با اینکه زبان من در سطح مناسبی نبود این امر سبب شد که آمادگی بسیار مناسبی برای تست های زبان در کنکور پیدا کنم. از این جهت می توانم  شرکت در آزمون زبان MCHE را قبل از آزمون دکتری توصیه کنم. من در آزمون MCHE آذر ماه ثبت نام کرده بودم و با شدت برای آزمون می خواندم و نمره ام ۶۲ شد. تقریبا دو ماه و نیم آخر هم روی دروس تخصصی متمرکز بودم.

پی اچ دی تست : روش درس خواندنتان به چه صورت بود ؟

–          ما یک گروه در خوابگاه دانشگاه علم و صنعت بودیم و با هم جلو می رفتیم. البته در حقیقت دو گروه بودیم. یک گروه دنبال پذیرش خارج از کشور بودن و یک گروه هم قبولی در آزمون دکتری داخل. رشته هایمان یکی نبود اما کاملا با هم هماهنگ بودیم. گروهی درس خواندن  کمک زیادی  به حفظ انگیزه ما کرد و دست آخر رتبه همه خوب شد و تعدادی از دوستانم هم موفق به گرفتن پذیرش شدند و برای ادامه تحصیل از کشور رفتند.

 من از همان لحظه اول که تصمیم به ادامه تحصیل در داخل کشور گرفتم هدفم این بود که رتبه یک شوم. یعنی چاره دیگری نداشتم. ظرفیت پذیرش روزانه رشته ما در سال ۹۱ تنها یک نفر بود. به نظر من رتبه ۱ شدن یک انتخاب است نه اتفاق. از همان لحظه اول با خودم می گفتم یک رتبه ۱ چه کاری باید انجام دهد؟ در همه مراحل آمادگی برای آزمون دکتری از نگارش مقاله تا روز مصاحبه بر اساس این طرز فکر برنامه ریزی می کردم.

پی اچ دی تست : پس در مرحله تعیین منابع هم این موضوع را رعایت کرده اید ؟

–          انتخاب دقیق منابع از مهمترین کارها است و مهمترین کار در تعیین منابع بررسی دقیق سوالهای کنکور های گذشته است. مثلا در آزمون رشته ما یکی از دروس، دینامیک خودرو است که در دوره کارشناسی ارشد تدریس می شود. اما در بررسی سوالات آزمون ۹۱ متوجه شدم تعدادی از سوالات دینامیک خودرو کنکور، از درس دینامیک پیشرفته که از سرفصل های کنکور گرایش ارتعاشات مکانیک می باشد طرح گردیده است. در نتیجه مطالعه این درس هم در برنامه هایم قرار گرفت. کار بعدی رتبه یک ها شناخت طراحان سوال است. من سوالات را کاملا زیر و رو کردم. با بچه های دانشگاه های دیگر هم ارتباط گرفتم و نظر آنها را پرسیدم. طوری که بیشتر طراحان را شناختم. حالا که بحث به اینجا رسید بگذارید یک خاطره برایتان تعریف کنم. پیش یکی از اساتید رفتم و گفتم” استاد شما که طراح سوالات کنکور بوده اید امکان دارد چند دقیقه از وقت خود را به بنده اختصاص دهید ؟ ” . ایشان گفت ” من طراح سوال نیستم ” . گفتم خوب کلا لطف می کنید واین سوال را برای من حل کنید.؟  سوال را که نشان دادم ، خندید و گفت ” از کجا فهمیدی که این سوال را من طرح کرده ام؟ “

 وقتی طراح را بشناسی جزوه اش می شود یک منبع مهم مطالعه و من این کار را هم انجام دادم. حل سوالات سالهای قبل هم خیلی مهم هستند. با توجه به نوپا بودن آزمون دکتری هنوز در بسیاری از رشته ها پاسخ سوالات این آزمون منتشر نشده است. اما داوطلبین حتما باید سعی کنند این سوالات را حل کنند. سوال تکراری یا تقریبا تکراری هدیه است که سازمان سنجش معمولا به این داوطلبان تقدیم می کند.

پی اچ دی تست : چند ساعت در روز مطالعه داشتید؟

–          روزانه ۹ تا ۱۰ ساعت درس می خواندم.

پی اچ دی تست : این تعداد ساعت خسته کننده نبود ؟

–          خسته کننده که بود اما انگیزه من فراتر از آن بود که زیاد درس خواندن دلزده ام کند. وقتی به آمار شرکت کننندگان نگاه می کنی و متوجه می شوی تنها ۵ درصد داوطلبان وارد دوره دکتری می شوند کمی می ترسی. اما باید توجه داشت که خیلی ها فقط با کنکور بازی می کنند. برای قبول شدن در کنکور باید جدی بود. برنامه ریزی مشخص ، وقت کافی و تمرکز مناسب روی کنکور از ضروریات موفقیت در کنکو راست. وقتی داوطلب آزمون دکتری هستی باید بدانی مهمترین کار تو همین است. باید ذهن را از هر چیز دیگری خالی کنی . همه توجه ات ، همه انرژی ات و همه وجودت روی کنکور متمرکز باشد. البته شاید این برای همه مقدور نباشد اما همه باید تلاش کنند در حد توان اینگونه باشند. ما پنج نفر که به صورت گروهی برای کنکور می خواندیم این شرایط را داشتیم و این توان مارا چند برابر می کرد.

همانطور که گفتم در یک جمع کنکوری بودن خیلی مفید است. مثلا همین سایت شما جایی است که همه کنکوری هستند. همه استرس دارند وهمه به دنبال یک هدف مشترک هستند. گاهی هم به سایت شما سر می زدم و جو کنکور را در فضای مجازی لمس می کردم. سعی می کردم به چیزی جز کسب رتبه نخست آزمون دکتری فکر نکنم و این موضوع کمک زیادی به من کرد.

پی اچ دی تست : قبلا گفتید که رتبه یک شدن کارهای خاصی را می طلبد . این موضوع در مصاحبه چگونه صادق است؟

–          دقیقا همین طور است. در حال حاضر آزمون دکتری تفاوت مهمی با کنکورهای دیگر دارد و آن داشتن مصاحبه است. یک داوطلب برگزیده آزمون دکتری باید از همان ابتدا به هر دو مرحله توجه داشته باشد. نمره عالی در آزمون کتبی وقتی آرامش بخش است که با یک رزومه خوب همراه باشد. من تلاش هایم برای آزمون دکتری را از فروردین ۹۱ آغاز کردم. فروردین تا آذر سال گذشته دوره طلایی تقویت رزومه من بود. یک کار مهم رتبه های برتر دکتری انجام و ارائه یک پایان نامه قوی است. پایان نامه ای که مقالات متعددی در پی داشته باشد.  من در شش ماه اول سال پایان نامه ام را تمام کردم و درس سه ماه بعدی هم مشغول تدوین مقالات شدم و هشت مقاله ارائه کردم. دو مقاله کنفرانس، دو تا ISI و چهار تا هم علمی پژوهشی.

پی اچ دی تست : در زمان مصاحبه مقالات تان چاپ شده بود؟

بله. نکته دیگری که می خواستم به آن اشاره کنم در همین مورد بود. درست است که تدوین و ارسال مقالات با ارزش است اما آن چیزی که امتیاز کامل مقاله را در پی دارد اکسپت آن است. من به دنبال آن بودم طوری برنامه ریزی کنم که روز مصاحبه پذیرش مقالات هم در دستم باشد. برای همین در این زمینه تحقیق و پرس و جو کردم تا ژورنال ها و مجلاتی را پیدا کنم که تا اردیبهشت سال ۹۲ مقالات را تأیید کرده باشند.

پی اچ دی تست : قبلا تجربه مقاله نویسی نداشتید؟

–          خیر. من همه مقاله هایم را از شهریور به بعد نوشتم. بچه ها نباید از مقاله نویسی بترسند. نگارش مقاله کار پیچیده ای نیست. زحمت زیادی دارد اما همه می توانند با تلاش و کوشش از عهده آن برآیند. من مقاله نوشتن را گام به گام و از صفر شروع کردم. ابتدا مقاله ای برای یک کنفرانس داخلی فرستادم. بعد برای کنفرانس خارجی ارسال کردم. کار بعدی ام نوشتن مقاله علمی پژوهشی داخل بود. این مرحله هم که با موفقیت طی شد به سراغ نگارش مقاله انگلیسی برای نشریه داخلی رفتم و در نهایت نوبت به نگارش مقاله های ISI  رسید. البته در آخر با خودم گفتم کاش از همان ابتدا بر روی مقالات ISI متمرکز شده بودم.

این را هم بگویم که مقاله هایم را تا حد زیادی مدیون استادم هست که ادیتور بسیار قابلی بود و در تمامی مراحل پایان نامه و نگارش مقاله من را همراهی می کرد، به گونه ای که در این مدت تبدیل به یکی از بهترین دوستان من شده بود و با اینکه می توانستم با استفاده از سهمیه شاگرد اولی دانشگاه و یا گرایش دیگری از مکانیک را انتخاب کنم حضور ایشان من را مصمم به ماندن در دانشگاه علم و صنعت کرد.

پی اچ دی تست : مصاحبه چطور بود ؟

–          خوب بود. امسال رتبه های اول تا سوم آزمون کتبی هر سه از دانشگاه خودمان بودند و رقابت داخلی هم شدید بود. من رتبه یک کتبی بودم و رزومه خوبی هم داشتم. برای همین مشکلی نبود.

پی اچ دی تست : چه توصیه ای برای مصاحبه دارید؟

–          تقویت رزومه برای مصاحبه خیلی مهم است. باید سعی کنند مقالات زیادی داشته باشند. IF مقالات هم مهم است اما به نظر من مهمتر از آن تعداد مقالات است. عده ای با رتبه خوب در آزمون کتبی به مصاحبه می روند و وقتی نتیجه خوبی نمی گیرند می گویند پارتی بازی شده است. خوب اینکه استاد کسی که تعداد مقالات زیادی و معدل بالایی دارد را بگیرد که پارتی بازی نیست. رتبه آزمون و دانش فرد مهم است اما توانایی داوطلب در ارائه مقاله هم خیلی موثراست. به هر حال استاد هم به مقاله نیاز دارد.

نکته دیگر این که سعی کنند قبل از مصاحبه حتما با استاد مورد نظر خود هماهنگ کنند. گاهی فردی با قابلیت بالا یکراست می رود سر جلسه مصاحبه. اساتید هم او را تأیید می کنند اما چون قبلا ظرفیت خود راهماهنگ کرده اند نمی توانند او را بگیرند.

این مسئله در انتخاب رشته هم موثر است. نمی دانم این امر منطقی است یا خیر، اما تجربه نشان داده است که دانشگاه ها به ترتیب انتخاب فرد حساس هستند. توصیه می کنم مواظب انتخاب اول خود باشند . قبل از انتخاب رشته به دانشگاه های مختلف سر بزنند و شرایط را بررسی کنند. بهتر است انتخاب اول را به جایی اختصاص دهیم که احتمال قبولی مان بیشتر است. انتخاب اول سرمایه داوطلب است و باید قدر ش را بداند.

yar-mohamadi

پی اچ دی تست : با تشکر از توجه شما.

منبع:http://phdtest.ir

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید